Je kunt jouw wachtwoord wijzigen om beveiligingsredenen of het wachtwoord resetten als je het bent vergeten. Het wachtwoord voor jouw Google-account wordt gebruikt voor toegang tot veel Google-producten, zoals Gmail en YouTube.

De complete videohandleiding

Houd deze pagina in de gaten! 'De Complete Videohandleiding' is onderweg en zal binnenkort hier beschikbaar zijn voor jou.

De beknopte videohandleiding

De uitgeschreven handleiding

Pro tip

Stap 1 en 2 overslaan.

Direct naar de beveiligingspagina: https://myaccount.google.com/security

Stap 1: Inloggen op je Google-account

Navigeer naar de 9 puntjes op een Google Workspace app (Gmail, Agenda, Docs).

Klik op account. Je gaat nu naar de Google-accountpagina.

Stap 2: Navigeer naar de Beveiligingsinstellingen

Klik in het linkermenu op "Beveiliging".

Stap 3: Inloginstellingen

Scroll naar beneden tot je de sectie "Inloggen bij Google" ziet.

Stap 4: Wachtwoord instellingen

Kies "Wachtwoord". Als er een prompt wordt weergegeven om weer in te loggen, log je in.

Stap 5: Wijzig het wachtwoord

Geef het nieuwe wachtwoord op en selecteer "Wachtwoord wijzigen".

Gefeliciteerd! Je weet nu hoe je je wachtwoord wijzigt! Het regelmatig bijwerken van je wachtwoord is een belangrijke stap in het beschermen van je account en persoonlijke gegevens. Zorg ervoor dat je altijd een sterk en uniek wachtwoord kiest, en bewaar deze op een veilige plek. Veiligheid eerst!

Zie de onderstaande link voor meer informatie:

https://support.google.com/mail/answer/41078