Hier leggen we aan je uit hoe je een Google Meet videovergadering start. De basisinstructies worden hier uitgelegd aan de hand van begrijpelijk tekst en beeld. Zo moet het goed komen met jullie videovergaderingen!

Aan de slag met Google Meet? Hier hebben we een korte instructie gemaakt om direct een vergadering in te springen

Afspraak maken & Ruimte boeken:

Om een vergadering met de Google Meet Kit in te plannen, moet je eerst een kalender afspraak maken. Toegevoegde gasten krijgen dan automatisch de mogelijkheid om deel te nemen via de afspraak.

Presis Hangouts Meet instructies 14

Om de Google Meet Hardware kit aan de vergadering toe te voegen, klik je op “Ruimtes toevoegen”. Klik vervolgens op de vergaderruimte met de geïnstalleerde hardware, bij ons is dat de Blue Room.

Om de Google Meet Hardware kit aan de vergadering toe te voegen, klik je op “Ruimtes toevoegen”.

Presis Hangouts Meet instructies 14

Klik vervolgens op de vergaderruimte met de geïnstalleerde hardware, bij ons is dat de Blue Room.

Presis Hangouts Meet instructies 14

Collega’s uitnodigen voor een Google Meeting

Er zijn verschillende manieren om gasten toe te voegen aan een Google Meeting. Optie 1 is door de Google Agenda afspraak die al is aangemaakt. Toegevoegde gasten kunnen de meeting op afstand meedoen door op de afspraak te klikken en vervolgens op “Deelnemen aan Google Meet” te klikken.

Presis Hangouts Meet instructies 14

Presis Hangouts Meet instructies 14

Vanuit de meeting is er ook de mogelijkheid om direct deelnemers toe te voegen. Dit kan door vanuit het paneel een uitnodiging te sturen (1) of door de link te kopiëren (2).

Presis Hangouts Meet instructies 14

Presis Hangouts Meet instructies 14

Bij optie 1 krijgt de desbetreffende persoon een e-mail met een uitnodiging. Bij optie 2 kan je de gekopieerde link overal plaatsen. Iedereen die de link ziet (bijvoorbeeld in een Google Chat groep of andere chatservice) kan dan deelnemen met één klik op de link.

Meedoen met één klik

Het handige aan de Google Meet Hardware kit is dat je vanaf elk apparaat met één klik kan meedoen aan de meeting. Dit kan natuurlijk vanuit de vergaderzaal met de Meet kit, maar ook vanaf je computer of telefoon. De eerste keer dat vanaf je computer wil deelnemen aan een meeting, moet je alleen even toestemming geven om je webcam en microfoon te mogen gebruiken. Dit is een eenmalige handeling.

Presis Hangouts Meet instructies 14

Presis Hangouts Meet instructies 14

Ook voor externe connecties

De mogelijkheid om op afstand te vergaderen met de Google Meet Hardware kit is niet alleen beperkt tot collega’s en werknemers. Externe contacten zoals klanten of zakenrelaties kunnen even makkelijk van de software genieten. Er is geen installatie nodig. Alleen op mobiele telefoons en tablets moet een app gedownload worden om optimaal mee te kunnen doen. Klik hieronder voor meer informatie over het gebruik van Google Meet op mobiele apparaten. Hier worden ook andere handige functies van Google Meet uitgelegd zoals presenteren, ondertiteling aanzetten en vergadering opnemen.