Je kunt meerdere profielen in Google Chrome toevoegen. Dit is ontzettend handig wanneer je bijvoorbeeld voor je werk en privé een apart account hebt of je deelt de computer met meerdere mensen. Je kunt dan gemakkelijk schakelen tussen beide accounts zonder dat je ervoor hoeft uit te loggen en elders weer in te loggen. Het houdt de snelheid er lekker in.

De complete videohandleiding

De beknopte videohandleiding

Houd deze pagina in de gaten! 'De Beknopte Videohandleiding' is onderweg en zal binnenkort hier beschikbaar zijn voor jou.

De uitgeschreven handleiding

Pro Tip: Je kunt snel schakelen tussen profielen door op het profielpictogram te klikken en dan het gewenste profiel te selecteren uit de dropdown-lijst.

Stap 1: Open Google Chrome

Start Google Chrome op je computer.

Stap 2: Toegang tot het Chrome profielpictogram

Klik rechtsboven links van de 3 verticale puntjes op het pictogram van het huidige profiel.

Stap 3: Toevoegen van een nieuw profiel

Scroll helemaal naar beneden en kies "Toevoegen"

Stap 4: Je nieuwe Chrome-profiel instellen

Er opent een nieuw venster. Klik op inloggen en volg de stappen

Stap 5: Bewerken of verwijderen van een profiel

Wanneer je later een profiel wilt bewerken of verwijderen, klik je opnieuw op het profielpictogram, ga naar het tandwieltje, beweeg de muis over het profiel dat je wilt wijzigen en klik op de drie verticale stippen die verschijnen. Kies vervolgens Bewerken of Verwijderen.

Gefeliciteerd, je hebt nu succesvol een nieuw Chrome-profiel aangemaakt! Door meerdere profielen te gebruiken, kun je jouw persoonlijke, werk- en andere browseractiviteiten gescheiden houden. Dit verbetert niet alleen de organisatie van je tabs en bladwijzers, maar zorgt ook voor een verhoogde privacy en beveiliging. Elk profiel heeft zijn eigen opgeslagen wachtwoorden, extensies en instellingen, waardoor je gemakkelijk kunt schakelen tussen verschillende omgevingen zonder dat dit ten koste gaat aan functionaliteit.

De officiële Google handleiding

Extra Informatie:

Zie de onderstaande link voor meer informatie:

https://support.google.com/chrome/answer/2364824/