Om Google Chrome sneller te laten werken, kan het verwijderen van cookies een effectieve oplossing zijn. Cookies zijn kleine bestanden die websites op uw computer opslaan om informatie over uw browsegedrag te onthouden, zoals inloggegevens, voorkeuren en andere site gerelateerde gegevens. Na verloop van tijd kunnen deze cookies zich ophopen en mogelijk de prestaties van Chrome negatief beïnvloeden.

De complete videohandleiding

Houd deze pagina in de gaten! 'De Complete Videohandleiding' is onderweg en zal binnenkort hier beschikbaar zijn voor jou.

De beknopte videohandleiding

De uitgeschreven handleiding

Pro Tip

Stap 1 t/m 3 overslaan: chrome://settings/clearBrowserData

Stap 1: Open Google Chrome

Start Google Chrome op je computer.

Stap 2: Toegang tot het Chrome menu

Klik op de drie verticale stippen rechtsboven in het browservenster om het dropdown-menu te openen.

Stap 3: Navigeer naar de browserinstellingen

Kies in het menu voor 'Meer Hulpprogramma's' en selecteer vervolgens 'Browsegegevens wissen'.

Stap 4: Kies het type gegevens om te verwijderen.

Er verschijnt een venster met de naam "Browsegegevens wissen". Hier kun je verschillende soorten gegevens selecteren om te verwijderen. Vink het vakje "Cookies en andere sitegegevens" aan.

Stap 5: Selecteer de tijdsperiode

Bepaal hoe ver terug in de tijd je cookies wilt verwijderen. Dit doe je door bij "De periode van" het gewenste tijdsinterval uit het dropdown-menu te kiezen.

Stap 6: Verwijder de cookies

Klik op de knop "Gegevens wissen" om de geselecteerde cookies te verwijderen.

Google Chrome zal nu alle geselecteerde cookies verwijderen, waardoor uw browser sneller kan werken. Houd er rekening mee dat het wissen van cookies ervoor kan zorgen dat u op sommige websites opnieuw moet inloggen en dat eventuele opgeslagen voorkeuren worden verwijderd. Echter, het kan helpen om de algemene prestaties van Chrome te verbeteren en een snellere browsing-ervaring te bieden.

De officiële Google handleiding

Extra Informatie

Zie de onderstaande link voor meer informatie:

https://support.google.com/mail/answer/41078?hl=nl