Als Google Chrome niet meer naar behoren werkt, kan het updaten van de browser vaak helpen om problemen op te lossen en de prestaties te verbeteren. Mocht chrome up-to-date zijn kun je de cookies wissen. Ga naar dit artikel voor de uitleg hoe je de cookies kan wissen.


De complete videohandleiding


Houd deze pagina in de gaten! 'De Complete Videohandleiding' is onderweg en zal binnenkort hier beschikbaar zijn voor jou.


De beknopte videohandleiding


Houd deze pagina in de gaten! 'De Beknopte Videohandleiding' is onderweg en zal binnenkort hier beschikbaar zijn voor jou.


De uitgeschreven handleiding


Pro TipAls er een update beschikbaar is, zie je dat rechtsboven in je chrome browser. Het update pictogram waar je op kunt klikken heeft een van de volgende kleuren:

  • Groen: Er is minder dan twee dagen geleden een update uitgebracht.
  • Oranje: Er is ongeveer vier dagen geleden een update uitgebracht.
  • Rood: Er is ten minste een week geleden een update uitgebracht. (Update chrome nu meteen)


Stap 1 t/m 3 overslaan: chrome://settings/help


Stap 1: Open Google Chrome

Open Google Chrome op uw computer.


Stap 2: Open het menu

Klik op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van het browservenster om het menu te openen.

Stap 3: Ga naar 'Help'

Ga in het menu naar 'Help' en selecteer vervolgens 'Over Google Chrome'.

Stap 4: Laat Chrome zoeken naar updates

Een nieuw tabblad wordt geopend met informatie over de huidige versie van Google Chrome en het automatisch zoeken naar updates begint. Als er een update beschikbaar is, zal Chrome deze automatisch downloaden en installeren.

Stap 5: Wacht op de update

Wacht tot het updaten is voltooid. Als de update gereed is, verschijnt er een bericht waarin wordt gevraagd om Google Chrome opnieuw te starten.

Stap 6: Herstart Google Chrome

Klik op de knop "Google Chrome opnieuw starten" om de update te voltooien.

Stap 7: Controleer de versie

Nadat Chrome is herstart, is de browser bijgewerkt naar de nieuwste versie.

Het regelmatig updaten van Google Chrome is belangrijk om te profiteren van de nieuwste functies, beveiligingspatches en prestatieverbeteringen die door Chrome's ontwikkelaars worden uitgebracht. Het kan ook veel problemen oplossen die mogelijk zijn veroorzaakt door verouderde software.

Als het probleem na het bijwerken nog steeds aanhoudt, kunnen er andere factoren zijn die van invloed zijn op de werking van Chrome, zoals extensies, instellingen of mogelijk beschadigde profielen. In dat geval kan het handig zijn om te zoeken naar specifieke oplossingen voor het specifieke probleem dat u ondervindt of om contact op te nemen met de officiële Google Chrome-ondersteuning voor verdere assistentie.


De officiële Google handleiding


Extra Informatie

Zie de onderstaande link voor meer informatie:

https://support.google.com/chrome/answer/95414?hl=nl