Het toevoegen van een account aan je Google-account kan handig zijn als je meerdere accounts hebt of als je toegang tot je account wilt delen zonder het wachtwoord te geven.

Hier is een eenvoudige uitleg over hoe je een andere gebruiker toegang geeft tot je account:

Pro Tip:

Stap 1 en 2 overslaan. Direct naar het juiste tabblad https://mail.google.com/mail/u/0/#settings/accounts

Stap 1: Toegang tot Instellingen

Klik rechtsboven op het tandwieltje en kies "Alle instellingen bekijken".

Stap 2: Selecteer het juiste tabblad

Klik op het tabblad Accounts.

Stap 3: Toegang verlenen

Klik in het gedeelte 'Toegang verlenen tot je account' op Nog een account toevoegen. Als je deze instelling niet ziet, neem je contact op met de beheerder van de Google Workspace van je organisatie of met Presis.

Stap 4: Voer het e-mailadres in

Geef het e-mailadres op van de persoon die je wilt toevoegen.

Stap 5: Verzend de e-mail

Klik op Volgende stap en dan E-mail verzenden om toegang te verlenen.

Stap 6: Bevestig de toevoeging

De persoon die je hebt toegevoegd, krijgt een e-mail met de vraag om te bevestigen. De uitnodiging vervalt na een week.

Opmerking:

Het kan 24 uur duren voordat de machtiging van kracht wordt.

Gefeliciteerd, je hebt nu met succes toegang verleend tot je Google-account! Door dit te doen, vergroot je de flexibiliteit en samenwerkingsmogelijkheden zonder dat dit ten koste gaat aan veiligheid. In de toekomst, wanneer iemand toegang heeft tot jouw account, kunnen ze taken namens jou uitvoeren zonder dat ze jouw inloggegevens nodig hebben. We raden echter wel aan om regelmatig te controleren wie toegang heeft tot jouw account en indien nodig toegangsrechten in te trekken. Dit helpt om je account veilig en beschermd te houden tegen ongewenste toegang.

Het verlenen van toegang kan je werklast verminderen en samenwerking met teamleden of collega's verbeteren. Maar, zoals altijd bij online beveiliging, is het essentieel om waakzaam te blijven en je gegevens goed beschermen.

Extra Informatie

Zie de onderstaande link voor meer informatie:

https://support.google.com/mail/answer/138350