Het activeren en gebruiken van templates in Gmail kan een handige manier zijn om veelvoorkomende e-mails snel op te stellen. Hier is een stapsgewijze handleiding over hoe je templates kunt inschakelen en gebruiken in Gmail:

Templates inschakelen:

1. Open Gmail: Ga naar de Gmail-website en log in op je account.
  2. Ga naar Instellingen: Klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek en selecteer "Alle instellingen bekijken".
  3. Ga naar het tabblad "Geavanceerd": Boven aan het instellingenmenu zie je verschillende tabbladen. Klik op het tabblad "Geavanceerd".
  4. Templates inschakelen: Scroll naar beneden totdat je de sectie "Templates" ziet. Klik op de optie om "Templates aan" te zetten.
  5. Klik op "Wijzigingen opslaan": Scroll helemaal naar beneden en klik op de knop "Wijzigingen opslaan" om de instellingen op te slaan.

Templates maken:

1. Maak een nieuwe e-mail: Klik op de rode "Opstellen" knop om een nieuwe e-mail te maken.
  2. Stel je template in: Schrijf de tekst die je als template wilt gebruiken. Dit kan een veelvoorkomende begroeting, informatie of tekst zijn die je vaak gebruikt.
  3. Klik op de drie stippen: In het e-mailvenster, naast het prullenbakpictogram, zie je drie verticale stippen. Klik hierop om het vervolgkeuzemenu te openen.
  4. Selecteer "Templates": Klik op "Concept opslaan als template" in het vervolgkeuzemenu en vervolgens op "Opslaan als nieuwe template"
  5. Geef je template een naam: Een pop-upvenster verschijnt waarin je wordt gevraagd om je template een naam te geven. Voer een herkenbare naam in en klik op "Opslaan".

Templates gebruiken:

1. Begin een nieuwe e-mail: Klik op de rode "Opstellen" knop om een nieuwe e-mail te maken.
  2. Open je templates: Klik op de drie verticale stippen in het e-mailvenster om het vervolgkeuzemenu te openen.
  3. Selecteer "Templates" en kies een template: Klik op "Templates" in het menu en selecteer de template die je wilt gebruiken uit de lijst met opgeslagen templates.
  4. Pas indien nodig aan: De template wordt in je e-mail geladen. Je kunt eventuele aanpassingen aanbrengen, zoals het toevoegen van specifieke informatie.
  5. Verzend de e-mail: Nadat je de nodige aanpassingen hebt gemaakt, kun je de e-mail verzenden zoals je normaal zou doen.

En dat is het! Je hebt nu succesvol templates ingeschakeld, gemaakt en gebruikt in Gmail om je e-mailproductiviteit te verbeteren.