Het delen van bestanden en mappen in Google Drive is eenvoudig en stelt je in staat om samen te werken met anderen.

De complete videohandleiding

Houd deze pagina in de gaten! 'De Complete Videohandleiding' is onderweg en zal binnenkort hier beschikbaar zijn voor jou.

De beknopte videohandleiding

Houd deze pagina in de gaten! 'De beknopte videohandleiding' is onderweg en zal binnenkort hier beschikbaar zijn voor jou.

De stap-voor-stap handleiding

Pro tip

Zorg dat je bent ingelogd in het Google-account waarmee je het bestand of de map wilt delen.

Stap 1: Navigeer naar Google Drive

Open je browser en ga naar https://drive.google.com/.

Stap 2: Kies het bestand of de map

Navigeer naar en rechtsklik op het bestand of de map die je wilt delen. Kies vervolgens 'Delen' uit het dropdown menu.

Er zijn twee primaire opties om bestanden in Google Drive te delen: via linksharing (stap 3 t/m 5) en door ze specifiek met bepaalde personen te delen. (stap 6)

Stap 3: Delen via link

Selecteer 'Link ophalen'. Zorg ervoor dat de gewenste personen toegang hebben. Je kunt kiezen uit 'Iedereen met de link', 'Iedereen binnen jouw organisatie met de link', of 'Specifieke personen'.

Stap 4: Rechten instellen

Je kunt instellen of mensen het bestand kunnen bekijken, bewerken of alleen commentaar kunnen geven. Kies de gewenste instelling.

Stap 5: Link delen

Kopieer de link en deel deze met de gewenste personen via e-mail, chat of andere communicatiemiddelen.

Stap 6: Direct delen met specifieke personen

Vul de e-mailadressen in van de personen waarmee je het bestand of de map wilt delen. Kies hun rechten (bekijken, bewerken, commentaar geven) en klik op 'Verzenden'.

Stap 7: Bevestiging

Eenmaal gedeeld, ziet het icoon van het bestand of de map er anders uit, wat aangeeft dat het is gedeeld met anderen.

De officiële Google handleiding

Extra Informatie

Zie de onderstaande link voor meer gedetailleerde informatie rechtstreeks van Google:

https://support.google.com/drive/answer/2494822?hl=nl